Papavero
Menu
CHEF’S MENU
3 Dania
Nasza obsługa z przyjemnością poinformuje o aktualnym menu
180,00
PRZYSTAWKI
Scampi /8szt/ flambirowane na polskim ginie kraftowym z pomidorami cherry,
czosnkiem, pietruszką i kiełbasą z jelenia
72,00
Ośmiornica na confitowanym ziemniaku z czosnkowym aioli,
pomidorami cherry i chipsem z pietruszki
118,00
Burrata na zielonych warzywach z piklowanymi kurkami,
dynią, marynowaną czerwoną cebulą
i olejem marchwiowym / wege
59,00
Tatar z jelenia z piklowanym ogórkiem gruntowym, marynowanym
borowikiem, majonezem lubczykowym i dymem bukowym
74,00
Carpaccio z polskiej sezonowanej wołowiny na rucoli z suszonymi
pomidorami, kaparami, polskim serem dojrzewającym
i pesto ze świeżych ziół
61,00
ZUPY
Krem z pieczonej dyni i papryki ucierany z orzechami włoskimi
i prażoną białą fasolą / wege
37,00
Domowy rosół z kury z lanymi kluseczkami
34,00
Sycylijska zupa z krewetkami, łososiem i sandaczem
na bulionie z pancerzy krewetek
48,00
DANIA GŁÓWNE
Halibut z rusztu na zielonych warzywach
z sosem z grzybów Nameko
112,00
Polędwica z karmazyna na kremie z pieczonego ziemniaka, brukselką
glazurowaną w pitnym miodzie i groszkiem cukrowym
96,00
Stek z selera z sosem z zielonego pieprzu, ziołami, suszonym pomidorem,
młodym szpinakiem i domową oliwą z wędzonej papryki / vegan
59,00
Ravioli z udźcem sarnim na sosie podgrzybkowym z rozmarynem
79,00
Pierś z kurczaka kukurydzianego bio supreme z frytkami z polenty, musem
z batata i pomarańczy, dzikim brokułem i drobiowym sosem velouté
71,00
Słynna kaczka z modrą kapustą doprawioną suszoną śliwką
i porzeczkami, podana z domowymi pyzami z naszej pracowni
1/4 – 69,00 1/2 – 99,00
*danie przygotowywane wg naszej autorskiej receptury znajduje się w menu od 2002 r.
Stek z polskiej sezonowanej polędwicy wołowej z ziemniakiem
hasselback z majonezem truflowymi, warzywami sezonowymi
i sosem demi-glace z czarnym pieprzem
145,00
Wykwintna pieczeń z jelenia z kluską chlebową z żurawiną,
burakami glazurowanymi w wielkopolskim miodzie
i sosem własnym z rozmarynem
102,00
Makarony, pyzy, ravioli są robione ręcznie w naszej pracowni od 2002 roku
DESERY
Tiramisu
38,00
Crème brulee
38,00
Mille-feuille z kremem z białej czekolady, owocami
sezonowymi i pudrem z malin
39,00
Domowy sorbet z truskawek bio z miętą / vegan
29,00
Lody naturalne z naszej pracowni-
obsługa z przyjemnością poinformuje o dostępnych smakach
14,00
NAPOJE CIEPŁE
Kawa/Espresso
15,00
Cappuccino
17,00
Kawa Latte
18,00
Herbata Althaus
16,00
Herbata Althaus Grand Packs
18,00
NAPOJE ZIMNE
Woda Panna&Sanpellegrino 750 ml
22,00
Woda Cisowianka 300 ml
12,00
Woda Cisowianka 700 ml
20,00
Soki owocowe tłoczone na zimno 300 ml
16,00
Sok ze świeżych owoców 200 ml
24,00
Coca – Cola 250 ml
16,00
PIWO
Moretti keg 4,6%
0,3l
18,00
Franziskaner 5 %
0,5l
18,00
Piwa rzemieślnicze ok 5%
0,5l
24,00
Piwa rzemieślnicze ok 9,8%
0,375l
30,00
Miłosław IPA 0%
0,5 l
18,00
APPERITIF
Campari Bitter 25%
4 cl
14,00
Martini 14,4%
8 cl
28,00
Porto 19%
8 cl
28,00
DEGISTIF
Jägermeister 35%
4 cl
18,00
Fernet Branca 35%
4 cl
18,00
Grappa Chianti 40%
4 cl
21,00
Grappa Nonino 41%
4 cl
24,00
NALEWKI
Nalewki kresowe 27%
4 cl
25,00
WÓDKI
Wyborowa 40%
4 cl
14,00
Finlandia 40%
4 cl
14,00
Belvedere 40%
4 cl
24,00
Chopin Potato 40%
4 cl
28,00
WÓDKI RZEMIEŚLNICZE
Wódka ziemniaczana 41%
4 cl
24,00
Wódka żytnia malinowa 41%
4 cl
24,00
Okowita gruszkowa 41%
4 cl
28,00
Cytrynówka 30%
4 cl
22,00
GIN
Bombay Sapphire London Dry 45%
4 cl
24,00
Gin Aviator 40%
4 cl
24,00
Tanqueray London Dry 43%
4 cl
25,00
WHISK(E)Y
Glenfiddich 18YO 40%
4 cl
59,00
Glenfiddich 12YO 40%
4 cl
28,00
Lagavulin 16YO 43%
4 cl
59,00
Nc’Nean Organic 46%
4 cl
45,00
Paprocky 40%
4 cl
24,00
Chivas Regal 18YO 40%
4 cl
42,00
Chivas Regal 12YO 40%
4 cl
22,00
Bulleit Burbon 45%
4 cl
28,00
Johnnie Walker Black 12YO 45%
4 cl
22,00
Jack Daniel’s 40%
4 cl
22,00
Jameson 40%
4 cl
22,00
KONIAK
Hennessy XO 40%
4 cl
110,00
Hennessy V.S.O.P. 40%
4 cl
32,00
Courvoisier V.S. 40%
4 cl
26,00
Metaxa 7*40%
4 cl
26,00
ALERGENY
Szanowni Państwo, w trosce o Państwa bezpieczeństwo, pragniemy poinformować, że nasze dania są przygotowywane na miejscu
i używamy w naszej kuchni składników takich jak: gluten (zboża i pochodne), laktoza (produkty mleczne), soja (produkty sojowe
i pochodne), sezam (i pochodne), jaja (i pochodne), orzechy (orzechy ziemne, migdały), seler, gorczyca, łubin, lub zawierające
siarczany, co oznacza, że we wszystkich naszych daniach mogą znajdować się śladowe ilości wymienionych alergenów. Niniejszy
wykaz zawiera informacje o wszystkich produktach, które są lub mogą być sprzedawane w ramach restauracji. Zgodnie z
informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, wędliny itp.)
mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.